Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

 Στα τέλη Νοεμβρίου οι μαθητές από την Γουριώτισσα είχαν ραντεβού με την ιστορία και το μεγαλείο των προγόνων μας. Η εκπαιδευτική εκδρομή που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό εξωραϊστικό σύλλογο Ο ΑΓΙΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είχε απόλυτη επιτυχία. Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς γονείς, δασκάλους και σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μας ξεναγήθηκαν σε όλο το χώρο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ με πρώτο θέμα φυσικά τον αιώνιο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ....

       Μικροί και μεγάλοι ρουφούσαν σαν σφουγγάρι με δέος τις πληροφορίες που έδινε η ξεναγός, χαρακτηριστικό είναι το σημείο για το πώς έγινε προστάτιδα της Αθήνας η θεά Αθηνά αλλά και το πώς η μητριαρχική κοινωνία έγινε πλέον πατριαρχικη.
      Μετά την ισχυρή δόση ελληνικού μεγαλείου από τον ιερό βράχο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ κατεβαίνοντας, διασχίσαμε την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και φτάσαμε στο επόμενο μας ραντεβού με την πραγματική ΕΛΛΑΔΑ, το μουσείο της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ.
     Η λαμπρότητα και η υπερηφάνεια του χώρου απερίγραπτη, το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματα, όμως θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που μας γεμίζει όλους ελπίδα και πίστη για το μέλλον, και δεν είναι άλλο από το ΓΙΑΤΙ; όλων και ιδιαίτερα των μαθητών μπροστά στο ΕΛΓΙΝΕΙΟ ΑΙΣΧΟΣ.

ΥΓ: Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη όταν η ξεναγός είπε: «Κάποιοι από εσάς είναι η πρώτη και τελευταία ίσως φορά που έρχεστε εδώ γι’ αυτό θα σας τα πω πιο λεπτομερώς απ’ ότι συνήθως»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου